kreativitetsbureauet.dk

www.krebu.dk

 

Materialevurderinger - uge 2014/46 (side 80 af 122) DE

Lektørudtalelse (14/46) 5 134 647 5 (V)

 

Du kan en masse: 24 positive historier - positiv psykologi i børnehøjde

Forfatter: Gitte Frigaard; illustrator: Lars Frigaard. - Frigaard. - 164 sider. – DK 13.17

 

Kort om bogen

24 historier om 4-årige Albert, samt 24 pædagogiske aktiviteter med udgangspunkt i de 6 kernedyder, der kendetegner positiv psykologi. For voksne og tænkt anvendt i børneinstitutioner.

 

Beskrivelse:

Gitte og Lars Frigaard, hhv. socialpædagog og systemkonsulent har startet Kreativitetsbureauet med speciale i positiv psykologi i børnehøjde. Dette er bureauets første bog. Med 4-årige Albert som hovedperson gennemgår den 24 styrker med virkelighedstro eksempler fra hverdagen. Albert er nysgerrig og låner et leksikon på biblioteket, han er hjælpsom og god til at få idéer og have det sjovt sammen med de andre i børnehaven. Historierne er beregnet til oplæsning for børn mellem 3 og 5 år som optakt til samtale om styrker og dyder, og de suppleres af 24 pædagogiske aktiviteter. Forord om bogens formål og vejledning i brug, afsluttende litteraturliste og henvisning til en personstyrke-test på nettet. Illustreret med hæklede bamser i de beskrevne situationer.

 

Vurdering

De letforståelige historier fungerer fint til formålet. De er velegnede som oplæg til samtale.

 

Andre bøger om samme emne/genre:

Der findes ikke andet om emnet.

Til de 3-5-årige kan disse titler fremhæves: Sigurd 2001 og Sigurds nye venner, 1999, der begge lægger op til samtale.

De er gamle, men stadig relevante.

 

Til bibliotekaren

En bog til pædagoger om positiv psykologi og samspil i daginstitutioner, som kan anskaffes af biblioteker, hvor emnet er efterspurgt.

 

Lars Larsen